Βιβλιοδεσία βιβλίων και εντύπων άμεσα

Στο Copy Cat θα έχετε επαγγελματική βιβλιοδεσία μέσα σε λίγα λεπτά.

Για κάθε εργασία, παρουσίαση ή για να κάνετε εύχρηστο ένα απλό έντυπο, θα αναλάβουμε βιβλιοδεσία πάντα στις καλύτερες τιμές, είτε πρόκειται για ένα μόνο τεμάχιο ή και για περισσότερα (ζητήστε προσφορά για μεγάλες ποσότητες)
Μπορούμε να κάνουμε βιβλιοδεσία σε ξεχωριστές σελίδες που θα μας φέρετε ή να αναλάβουμε τη δημιουργία του βιβλίου σας από την αρχή, σελιδοποίηση, εκτύπωση και βιβλιοδεσία.
Επιλέξτε το είδος της βιβλιοδεσίας που χρειάζεστε.

Θερμοκόλληση με μεταλλική ράχη

Με την θερμοκόλληση μετατρέπουμε κάθε πλήθος σελίδων σε ένα συμπαγές και εύχρηστο βιβλίο μέσα σε λίγα λεπτά.

Φωτογραφία θερμοκόλλησης με μεταλλική ράχη και ζελατίνα για εξώφυλλο

Οι σελίδες κολλάνε σε επίπεδη μεταλλική ράχη που διαθέτει πλαστικές διαφάνειες μπροστά και πίσω ώστε οι σκόρπιες σελίδες γίνονουν ένα ευπαρουσίαστο έντυπο με εξώφυλλο και οπισθόφυλλο.

Ιδανική και οικονομική λύση για αρχειοθέτηση και “συμμάζεμα” μεγάλου όγκου εντύπων.

Βιβλιοδεσία καρφίτσας

Το απλούστερο και οικονομικότερο είδος βιβλιοδεσίας που μπορεί να έχει ένα έντυπο.

Φωτογραφία από στιβαγμένα έντυπα δεμένα με βιβλιοδεσία καρφίτσας

Οι εκτυπώσεις γίνονται σε αναπτύγματα των δύο σελίδων στο ίδιο φύλλο, κατόπιν διπλώνονται στη μέση.
Την κατασκευή ολοκληρώνουν 2 μεταλλικά συρραπτικά που τοποθετούνται στην ράχη (στο δίπλωμα) του εντύπου.

Αν και περιορισμένη από το πλήθος των σελίδων για τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί (ανάλογα και με το πάχος του χαρτιού καρφίτσα δεν κάνουμε σε παραπάνω από 80 σελίδες λόγω της φύσης της βιβλιοδεσίας) η καρφίτσα θεωρείται “κομψή” και ευπαρουσίαστη βιβλιοδεσία.

Πλαστικό σπιράλ

Μια ιδανική λύση για γρήγορη οικονομική βιβλιοδεσία με ευκολία στην αλλαγή του περιεχομένου είναι το πλαστικό σπιράλ.

Φωτογραφία από λευκά και μαύρα πλαστικά σπιράλ για βιβλιοδεσία

Χρησιμοποιούμε προστατευτική διαφάνεια και χοντρό οπισθόφυλλο για να γίνει πιο συμπαγές το τεύχος σας.
Εναλλακτικά στη βιβλιοδεσία με πλαστικό σπιράλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερο χαρτί για το εξώφυλλο – οπισθόφυλλο ή για να ξεχωρίσετε οποιοδήποτε τμήμα στο τεύχος σας. Το πλαστικό σπιράλ προτείνεται λόγω της ευχρηστίας στην μετέπειτα ανάγνωση του εντύπου.

Μεταλλικό σπιράλ

Για παρουσιάσεις, καταλόγους, εργασίες και οποιοδήποτε άλλο πολυσέλιδο έντυπο μια λύση επαγγελματικής και εύχρηστης βιβλιοδεσίας είναι το μεταλλικό σπιράλ.

Φωτογραφία από έντυπο βιβλιοδετημένο με μεταλλικό σπιράλ

Επιλέγετε το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο που επιθυμείτε, την ενδεχόμενη χρήση προστατευτικής διαφάνειας καθώς και το χρώμα του μεταλλικού σπιράλ (λευκό, μαύρο και ασημί) και εμείς σας δένουμε το έντυπό σας.

Το μεταλλικό σπιράλ είναι επίσης η συνηθέστερη λύση για ημερολόγια, στα οποία προστίθεται ένα άγκιστρο (ωμέγα) στο κέντρο για ευκολότερη ανάρτηση στον τοίχο.

Βιβλιοδεσία με περιμετρικό εξώφυλλο

Εξαιρετικά διαδεδομένη σαν βιβλιοδεσία λόγο της ευκολίας κατασκευής, είναι ο τρόπος που θα δείτε βιβλιοδετημένα τα περισσότερα βιβλία σε κάποιο βιβλιοπωλείο.

σύνθεση τριών φωτογραφιών που δείχνει λεπτομέρειες από βιβλία δεμένα με περιμετρική θερμοκόλληση

Το έντυπο δένεται με κόλα, κατόπιν “σφραγίζεται” με μία ενιαία εκτύπωση εξώφυλλου – οπισθόφυλλου και σαν φινίρισμα ξακρίζεται (κόβονται μερικά χιλιοστά) περιμετρικά για να ολοκληρωθεί η συμπαγής του εμφάνιση. Υπάρχει δε η δυνατότητα χρήσεις ειδικών χαρτιών για εξώφυλλο – οπισθόφυλλο προσφέροντας την δυνατότητα για πλούσιους συνδυασμούς εμφάνισης.

Συγκεκριμένα για την βιβλιοδεσία με περιμετρικό εξώφυλλο και λόγω της φύσης της, χρειαζόμαστε μία εργάσιμη.

Συμβουλές:

α. Όπως αναφέρθηκε το τεύχος ξακρίζεται οπότε είναι χρήσιμο να μην υπάρχει σημαντικό περιεχόμενο κοντά στην άκρη της σελίδας καθώς κινδυνεύει να κοπεί.

β. Το εσωτερικό των αναπτυγμάτων δεν πρέπει να έχει τυπογραφία καθώς εξαιτίας της φύσης της βιβλιοδεσίας οι σελίδες συγκλίνουν μεταξύ τους κάνοντας το σημείο δυσδιάκριτο.

γ. Οι φωτογραφίες εικόνες και φόντο που θέλουμε να καταλήγουν μέχρι την άκρη της σελίδας, πρέπει να εισέρχονται στην περιοχή του ξακρίσματος ώστε να αφαιρεθεί τμήμα τους.